Engagera Dig

Vi behöver dig!

Västerhaninge Sjöscoutkår är en frivilligorganisation. Vi har inga anställda utan allt sker på grund av aktiva och intresserade människors engagemang. Man kan vara styrelsemedlem, funktionär eller scoutledare. Man kan också hjälpa till med punktinsatser under ett möte eller läger, eller hjälpa till med t.ex fastighets- eller materialskötsel.

Bli scoutledare

Vi som är scoutledare gör det för det är så roligt. Scouterna ger så mycket tillbaka och vi får se dem växa som individer samtidigt som vi får vara med på alla roliga äventyr. Det finns en härlig gemenskap mellan ledarna och vi har eget program för att vi också ska få lite tid i skog och mark.

Det kan kännas som ett stort steg att bli ledare. Kom och hjälp till en gång och känn dig för. Är det rätt för dig? Vill du kanske göra punktinsatser på t.ex läger och hajker? Eller är du speciellt duktig på träslöjd, sjukvård, överlevnadskunskap eller något annat vi kan bygga ett möte kring. Vi har många vuxna i vår kår som har en rad olika roller och som är med olika mycket. Vissa varje vecka, vissa några timmar varje termin. Allt är lika välkommet!

Många scoutledare tycker att det är det bästa sättet att umgås med ditt barn. “Tusen gånger roligare än att stå i en kall ishall”, har det sagts. Bli en av de scoutledare som tar hand om en avdelning. Räkna med att delta ett par timmar ca varannan vecka. Var redo för kul! Prata med någon av avdelningsledarna så är du mer än välkommen att prova på!

Bli funktionär

Är du duktig på ekonomi? Kan du slipa en yxa? Har du körkort? Kåren behöver funktionärer som kan hjälpa till med allting runt omkring. Det blir mycket materialvård när man varit ute på läger en vecka. Och vi har ett helt hus att ta hand om! Alla insatser från att klippa gräset till att hjälpa till att fixa till tält och yxor är välkommet. Om du hellre hjälper till med administration och ekonomi så kanske en plats i styrelsen är rätt för dig. Prata med Mia Latvla som är vår ordförande. Eller prata med någon av ledarna så hjälper de dig att hitta rätt person.

Punktinsatser

Vill du vara med på ett scoutmöte? Vill du utbilda scouterna om första hjälpen? Kan du orientera? Är du brandman? Vill du hjälpa till med städning? Kan du handla mat till hajken? All hjälp tas väldigt gärna emot. Prata med någon av ledarna så ser vi till att du hittar just din plats där du kan göra nytta.