Bli SJÖ-scout

Äventyr och utmaningar med nya kompisar! Bli scout och lär dig nya saker genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr på Sjön och i Skogen samt lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna är det roligt bus utomhus som gäller. Du kan börja som Bäverscout när du går i förskolan, men till skillnad från många sporter så måste man inte vara med från start. Häng med även om du är 8, 10, 12 eller 17 år.

Häng med på äventyr!

I din patrull får du schyssta kompisar att räkna med. Tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

När man är scout får man lära sig något nytt nästan varje möte, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna. Vi lär oss det genom att prova på riktigt, inte bara genom att läsa böcker.
Learning by doing.

Vi träffas en gång i veckan

Scouterna träffas en kväll i veckan. Det finns olika grupper för olika åldrar. Kolla in vilken grupp du skulle tillhöra under ‘Avdelningar’.  Vi gör väldigt många olika aktiviteter, äventyr och utmaningar.
Läs under Prova På om du vill hänga med och testa en gång!
Eller fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig!
Genomsnitt antal möten på både vår och höst brukar landa på ca 15st/termin, då inte inräknat Läger eller Sommarsegling.

Vi kör möten, Hajker, Läger

Mer eller mindre året om håller vi igång.
Under mitten december och hela januari har vi uppehåll.
Skolloven under höst, sport och påsk pausar även vi, oftast iaf.

Sommarlovet har vi viss verksamhet, man kan tycka vi som är sjöscouter borde ha mer under sommaren, men deltagandet är/har varit lite för lågt under den perioden, många åker ju bort, så från Midsommar till ca mitten augusti är det inte så mycket planerad scouting, om det inte är läger dvs. Spontana seglingar kan förekomma i mån av intresse bland scouter och föräldrar.

Läs mer

Det finns mycket info på Scouterna.se om hur det är att vara scout. Läs mer om att bli scout på Scouterna.se.